15:02
Доцент МДУ Сергій Пахоменко взяв участь в саміті-конференції «Чорне море як простір регіонального та міжнародного співробітництва»

13 грудня 2019 р. доцент кафедри міжнародних відносин та зовнішньої політики, директор Центру Балто-Чорноморських студій МДУ Сергій Пахоменко взяв участь в саміті-конференції «Чорне море як простір регіонального та міжнародного співробітництва». Конференція проходила в Стамбульському технічному університеті Йилдиз (Yildiz Technical University).

Візит Сергія Пахоменка до Стамбулу відбувся на запрошення професора, директора Центру Балканських та Чорноморських досліджень Університету Йилдиз Мехмета Хашісалінхоглу та дослідниці і викладачки Університету Цветеліни Цветковій.

Фінансування візиту і участі у саміті здійснила BLG Group Companies та Федерація бізнесменів Туреччини (голова Кеміл Бігле) Сергій Пахоменко був єдиним учасником від України і представив доповідь «Проблеми безпеки в Азовсько-Чорноморському регіоні (український погляд)»

 


Не секрет, що Туреччина має серйозну наукову експертизу з питань регіоналізму та міжнародних відносин у Чорноморському регіоні. Але все ж таки конференція вразила мене високим науковим рівнем. Усі доповіді представляли глибокі наукові дослідження. Були представлені як загальні бачення геополітичної ситуації в регіоні, так і дослідження конкретних політичних, енергетичних, історичних, екологічних питань, а також перспектив туристичного розвитку. Часто акцентувалося на необхідності забезпеченні прав людини в регіоні. Несподіванкою для мене було дізнатися про потужні і впливові НГО в Туреччині та активне громадянське суспільство зокрема в сфері охорони навколишнього середовища

Сергій Пахоменко


Yildiz Technical University - один із ключових у Туреччині, саме тут створено парк іновацій, кластер ,де здійснюються науково-технічні розробки, що складають основу сучасного економічного і технологічного прогресу Туреччини у рамках амбітної стратегії Туреччина 2040. Сам університет це як окреме місто з безлічу корпусів, парками, кафе, власною охороною і власним транспортом. Незважаючи на технічну спрямованість, університет славиться і викладанням суспільно-політичних наук.

Переглядів: 386 | Додав: Деканат