22:36
Доцент МДУ Сергій Пахоменко виступив на засіданні політичного клубу при Українському культурному осередку в Парижі

Доцент кафедри міжнародних відносин та зовнішньої політики Маріупольського державного університету Сергій Пахоменко взяв участь у засіданні політичного клубу при Українському культурному осередку імені Василя Сліпака, який діє при Посольстві України у Французькій Республіці.

Зустріч була організована з ініціативи журналістки, оглядачки журналу «Politique internationale», організаторки політичного клубу при Українському культурному осередку в Парижі Галі Аккерман, директорки Українського культурного осередку імені Василя Сліпака Наталії Кочубей за сприяння французького журналіста і політичного оглядача Лорена Шамонтена. Серед учасників були французькі вчені, журналісти, які пишуть про Україну і Східну Європу, представники української діаспори у Парижі.


Виступаючи з доповіддю, Сергій Пахоменко окреслив етнокультурну специфіку Донецького регіону, становище Маріуполя та співпрацю міста із Францією, а також сучасну політичну ситуацію в Україні та інформаційні аспекти російської гібридної агресії. До речі, ці актуальні питання досліджують вчені кафедри міжнародних відносин та зовнішньої політики у межах держбюджетної теми «Південно-східний регіон України в умовах суспільно-політичної кризи».
 

Франція – країна, де завжди величезна увага приділялася гуманітарній освіті та суспільним дисциплінам. У книгарні при Паризькому університеті цілий відділ присвячений одним лише книгам з націонал-популізму у світі, які були видані франкомовними авторами в останні роки. Проте слід визнати, що у Франції дуже поширене розуміння ситуації в Україні крізь російську інформаційну призму, тож вкрай важливо доносити до них позицію України з різних майданчиків,


Сергій Пахоменко.

Також він розповів про основні напрями та результати міжнародного співробітництва університету і презентував нову англомовну магістерську програму «Балто-Чорноморські студії», розроблену за участі викладачів кафедри міжнародних відносин та зовнішньої політики МДУ в рамках проекту Еразмус+ «Переосмислення регіональних студій: Балто-Чорноморський зв'язок».


Читайте також: Вчені МДУ звітували про реалізацію проекту Еразмус+

Переглядів: 385 | Додав: Admin