12:07
Диспут-клуб «Виклики ХХІ століття»: студенти МДУ обговорювали поняття медіаграмотності як елемента стійкості українського суспільства

25 травня 2021 року у Маріупольському державному університеті пройшло засідання студентського наукового товариства Диспут-клуб «Виклики ХХІ століття» (керівник - Сергій Пахоменко). Захід пройшов за підтримки естонсько-української програми «Стійка Україна/Resilient Ukraine». Засідання відвідали студенти спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» та «Політологія». Темою стало «Медіаграмотність як елемент стійкості суспільства».

Медіаграмотність є елементом інформаційної та комунікативної безпеки як окремого індивіда, так і нації загалом. Особливо ця тема є актуальною для України, спільнота якої часто стає жертвою маніпуляцій, пропаганди та дезінформації.


На початку засідання виступила студентка 3 курсу спеціальності «Міжнародні відносини» та Амбасадорка Стійкості Каргаполова Анастасії. Вона представила програму «Стійка Україна», пояснила сенс поняття «стійкість» та виступила з першою частиною презентації безпосередньо за основною темою засідання.


Протягом заходу студенти намагалися визначити, що саме є поняття медіаграмотність, яку користь вона несе суспільству. У другій частині заходу виступив спеціальний гість Євген Завадський, журналіст Естонського національного телерадіомовлення (ERR). Експерт дав студентам свої поради та лайфхаки, як стати більш медіаграмотною особистістю. До того ж, Є. Завадський поділився досвідом Естонії щодо даної проблеми.


Наприкінці засідання учасники підбили підсумки та А. Каргаполова представила курс програми «Стійка Україна» щодо інформаційної, комунікативної та цифрової безпеки.

Переглядів: 332 | Додав: Деканат