13:41
«Дебют-2019»: першокурсники МДУ підкорюють студентську сцену

Третій етап Фестивалю студентської творчості «Дебют-2019» у Маріупольському державному університеті розпочався з огляд-конкурсу за жанром «Вокал. Інструментальний жанр».

Виступи учасників оцінювало професіональне журі у складі заслуженого діяча естрадних мистецтв України, викладача-методиста вищої категорії Маріупольського коледжу мистецтв, голови міжнародного журі фестивалю мистецтв «Сузір'я Еллади» (Греція), члена асоціації ділових жінок України з питань культури Діани Кривошапко, художнього керівника Приазовського державного технічного університету, керівника шоу-гурту «Чаечка» ПК «Маркохім» Вікторії Позднякової та керівника вокальної студії, інструктора з організаційно-масової роботи Молодіжного центру МДУ Анни Шибаєвої.


Першокурсники не тільки співали пісні, а й демонстрували таланти у грі на музичних інструментах, зокрема скрипці, сопілці та роялі.


За підсумками огляду у категорії «Інструментальний жанр» заслужену перемогу здобула Анжеліка Васильченко (факультет грецької філології та перекладу), II місце посіла Аліна Косолап (факультет грецької філології та перекладу).


У категорії «Вокал. Соло» I місце посіли Анастасія Кононова (факультет іноземних мов) та Анастасія Ангеліна (економіко-правовий факультет), II місце поділили Марія Звєрєва (факультет іноземних мов) та Діана Хаджинова (факультет грецької філології та перекладу), III місце – Анжеліка Васильченко та Анастасія Кисіль (факультет грецької філології та перекладу). Приз глядацьких симпатій отримав Павло Немченков (історичний факультет).


У категорії «Вокал. Дует-тріо» I місце посіли дует Діани Хаджинової й Анастасії Кисіль та тріо Анастасії Кононової, Анастасії Роменської і Марії Звєрєвої, II місце – Анжеліка Васильченко та Діана Хаджинова, III місце – Анастасія Ангеліна та Андрій Боярченко.


Також цього дня пройшов огляд-конкурс за жанром «Конферанс. Художнє читання». Виступи талановитих першокурсників оцінювали організатор масових заходів міського Будинку дитячої та юнацької творчості Кальміуського району Олена Терехова та професор кафедри філософії та соціології МДУ, письменник, поет, композитор Богдан Слющинський.


За підсумками огляду у категорії «Конферанс» I місце посіли Ольга Суржанська (факультет грецької філології та перекладу) та Альона Губерна (факультет філології та масових комунікацій), II місце – Єва Матвієвська (факультет грецької філології та перекладу), III місце – Карина Шкребертько (факультет іноземних мов) та Ірина Фомичова (економіко-правовий факультет).


У категорії «Художнє читання» заслужену перемогу здобули Данило Федоров (історичний факультет) і Кирило Луценко (факультет філології та масових комунікацій), II місце посіли Анжеліка Васильченко, Анастасія Пастернак (факультет грецької філології та перекладу), Альона Губерна (факультет філології та масових комунікацій) і Максим Філіппов (історичний факультет), III місце – Ксенія Місюревич (факультет філології та масових комунікацій).


Останній огляд-конкурс у рамках третього етапу Фестивалю студентської творчості «Дебют-2019» у жанрі «Хореографія» відбудеться 24 жовтня.

Переглядів: 369 | Додав: Деканат