08:42
Члени кіноклубу Docudays UA «Human Rights» обговорили права дитини після перегляду стрічки «Цвіт крізь сльози»

25 квітня на історичному факультеті Маріупольського державного університету відбулося чергове засідання кіноклубу медіапросвіти Docudays UA «Human Rights», яке провели магістранти спеціальності «Середня освіта. Історія» Анна Забродська і Володимир Шаргородський.

Члени клубу переглянули стрічку «Цвіт крізь сльози» режисера Хуаціня Цзіня. Фільм демонструє глядячам історію боротьби дітей, які намагаються прокласти собі шлях у майбутнє. Головні герої – Юань і Сян – займаються акробатикою. Дорослішаючи, вони мусять як фізично, так і морально долати труднощі, бо на дитячі плечі покладені надії обох родин.


Після перегляду фільму в мене виникли двоякі почуття. Батьки бажають лише кращого своїм дітям, але дуже погано, що при цьому не враховується їхня думка. Шкода, що таке відбувається в містах Китаю. У фільмі демонструється проблема, що багато дітей не можуть вчитися через нестачу коштів у родині – вони змалечку повинні приносити гроші у сім’ю. Діти змалку розуміють це і самі хочуть допомогти своїм близьким. Навіть коли виникають проблеми, вони не зізнаються батькам, адже не хочуть їх засмутити. В них забирають дитинство, вони не можуть ходити до школи, гратися після уроків, займатися чим захочуть, бо думки лише про те, щоб саме їх відібрали до трупи. Все це дуже засмучує і змушує замислитися,

– студентка Дар`я Зайцева.


Кіноклуб «Human Rights» створений з ініціативи студентського наукового історико-археологічного товариства МДУ та його керівника – доцента кафедри історичних дисциплін Світлани Арабаджи. Засідання проходять щомісяця у Музеї історії та археології МДУ (історичний факультет, ауд. 212). Усі, хто бажає поринути у захоплюючий світ доументального кіно – стежте за анонсами та приєднуйтесь!


Детальна інформація за телефонами: (0629) 58-75-74, 097-414-45-81.

Переглядів: 365 | Додав: Деканат