09:36
Бібліотекарі шкіл Маріуполя пройшли курси підвищення кваліфікації на базі МДУ

З 22 по 26 лютого у Маріупольському державному університеті проходили курси підвищення кваліфікації для бібліотекарів закладів загальної середньої освіти. Центр підвищення кваліфікації та післядипломної освіти МДУ об’єднав 33 співробітники бібліотек. Приємно відзначити, що значна частина слухачів вже не вперше проходить курси на базі єдиного класичного вишу Донеччини.

Програма підвищення кваліфікації спрямована на вдосконалення системи знань і професійних навичок, які необхідні працівнику шкільної бібліотеки для успішного здійснення інформаційної діяльності, формування комунікативної компетентності учнів, а також задоволення потреб щодо професійного розвитку. Крім того, курси слугують майданчиком для взаємного обміну досвідом роботи між бібліотекарами шкіл та університету.


Лекційні та практичні заняття проводили викладачі кафедри культурології та інформаційної діяльності МДУ – професор Юлія Сабадаш, заслужений працівник культури України, доцент Юзеф Нікольченко, доценти Оксана Сивак, В’ячеслав Кудлай, Любов Дабло, директор наукової бібліотеки університету Алла Шакула.


Освітяни розповіли слухачам курсів про інформаційні технології у бібліотечній справі, довідково-бібліографічну та інформаційну діяльність бібліотеки, інформаційну культуру бібліотекара закладу загальної середньої освіти, збереження культурної спадщини України та багато іншого.


За результатами навчання бібліотекарі отримали свідоцтва про підвищення кваліфікації встановленого зразка.

Переглядів: 247 | Додав: Деканат