22:41
Бібліотекарі шкіл Маріуполя долучилися до курсів підвищення кваліфікації у МДУ

22.02.2021 у Маріупольському державному університеті розпочалися курси підвищення кваліфікації для бібліотекарів закладів загальної середньої освіти. Центр підвищення кваліфікації та післядипломної освіти МДУ об’єднав в онлайн курсі 33 співробітника бібліотек шкіл. Приємно відзначити, що значна частина слухачів проходять курси на базі МДУ вже не вперше.

Відкриття курсів провела завідувач кафедри культурології та інформаційної діяльності, професор Юлія Сабадаш, також з напутніми словами та з найкращими побажаннями слухачам виступила перший проректор МДУ, професор Олена Булатова. Заняття проводять викладачі кафедри – професор Юлія Сабадаш, заслужений працівник культури, доцент Юзеф Нікольченко, доценти Оксана Сивак, В’ячеслав Кудлай, Любов Дабло, директор наукової бібліотеки МДУ Алла Шакула.


Програма підвищення кваліфікації спрямована на вдосконалення системи знань, професійних навичок, які необхідні працівнику шкільної бібліотеки для здійснення інформаційної діяльності, успішного виконання завдань щодо формування комунікативної компетентності учнів ЗЗСО, задоволення потреб щодо професійного розвитку. Розпочаті курси також слугують майданчиком для взаємного збагачення поступовим досвідом роботи між бібліотекарями шкіл та університету.


Учасників курсів запрошено на подальше навчання за спеціальностями 029 «Інформаційна, бібліотечна та інформаційна справа» та 034 «Культурологія» у єдиному класичному університеті Донеччини, а також всі отримали інформацію про можливості участі у конференціях на базі кафедри культурології та інформаційної діяльності МДУ у 2021-2022 навчальному році:

- 29.09.2021 Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Феномен бібліотек в сучасному світі» (матеріали приймаються до 10.09.2021, інформаційний лист за посиланням).

- 25.02.2022 Міжнародна науково-практична конференція «Феномен культури постглобалізму» (матеріали приймаються до 10.02.2022, інформаційний лист доступний за посиланням)


Бажаємо успіхів у професійному зростанні колегам з бібліотек шкіл міста!

Переглядів: 278 | Додав: Деканат