10:29
Абітурієнт 2022: як подати заяву на вступ до МДУ через електронний кабінет?

29 липня розпочалася подача заяв від абітурієнтів, які вступають на І, ІІ чи ІІІ курс для здобуття освітнього ступеня «Бакалавр». Зробити це можна через особистий електронний кабінет – майданчик для спілкування вступника з приймальною комісією Маріупольського державного університету.

Для абітурієнтів, які вступатимуть за результатами Національного мультипредметного тесту (НМТ) чи Зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) 2019-2021 років, подача заяв триватиме до 23 серпня. Молодь, яка вступає за спрощеною процедурою на основі індивідуальних співбесід, зможе подати заяви до 8 серпня.


Під час подачі кожної заяви вступник обирає джерело фінансування: «на бюджет, а в разі не отримання рекомендації також на контракт» або «виключно на контракт». Цього року вступники подають до 5 заяв на бюджетну форму навчання та до 20 заяв – на контрактну.


Для подачі заяв на бюджет необхідно вказати їх пріоритетність – від 1 до 5, де 1 – це найвища пріоритетність, а 5 – найнижча. Найвищі пріоритети абітурієнт надає тим спеціальностям, на які хоче вступити найбільше. Звертаємо увагу, що визначена вступником пріоритетність заяв не може змінюватися.


Якщо абітурієнт відноситься до пільгової категорії та має право на спеціальні умови вступу, то перед подачею заяв такому вступнику рекомендується звернутися до приймальної комісії вишу з підтверджуючими статус документами для внесення необхідної інформації до Єдиної державної електронної бази з питань освіти (ЄДЕБО).


Подати заяву на вступ можливо тільки з результатами НМТ/ЗНО та з внесеним текстом мотиваційного листа. Для уникнення помилок при ручному внесенні тексту мотиваційного листа рекомендується заздалегідь набрати його у будь-якому текстовому редакторі, після чого – вставити у вікно для внесення та зберегти. З вимогами мотиваційного листа для вступу до МДУ можна ознайомитися за посиланням.


Формування рейтингових списків вступників і рекомендованих серед них на бюджетну форму навчання відбудеться не пізніше 29 серпня. Абітурієнти, які отримали рекомендації до зарахування, мають принести оригінали документів до приймальної комісії вишу до 2 вересня. Зарахування вступників на бюджет відбудеться 5 вересня, на контракт – не пізніше 30 вересня.


Контакти приймальної комісії МДУ

Адреса: Київ, пр. Повітрофлотський, 31, ІІІ поверх, каб. 334

Телефон для консультації: (096) 743-74-43, (050) 828-03-03

E-mail: [email protected]

Графік роботи:

Понеділок – п’ятниця: з 9:00 до 16:30

Переглядів: 234 | Додав: Деканат